Maatkleding

Met een vaktechnisch diploma maatkleding en ruim 20 jaar ervaring,  maak ik met veel liefde kleding op maat. Ook het tekenen van patronen doe ik zelf. Hierdoor kan ik ook een kledingstuk voor zeer afwijkende maten maken. Maar ook het realiseren van een kledingstuk die eigenlijk een combi is van meerdere voorbeelden, is mogelijk. Door regelmatig tijdens het proces te passen, krijg je een kledingstuk wat keurig op maat zit en waar jij je prettig in voelt.

 

De voordelen van kleding op maat

  • Zit als gegoten
  • Passend op maat
  • Precies wat je wilt
  • Uniek kledingstuk
  • Mogelijkheid accessoires in dezelfde stof.

Droomjurk

Op deze foto zie je de droomjurk van Rianne.  De jurk bestaat uit een tule lijfje, versierd met heel veel kanten bloemetjes alsof ze in een vlinder vorm over het lijfje dwarrelen. De rok is van twee lagen zware zijde en in de split zit een punt tule versierd met kanten bloemen.  We hebben van dezelfde stof een kimono gemaakt, zodat ze tijdens het opmaken al prachtig was.

Het blauwe jurkje is van zijde, hierbij was de stof het uitgangspunt en is gekozen voor een eenvoudig model waardoor de stof het mooist uit komt.

Vermaken

Omdat confectiekleding gemaakt wordt op standaardmaten en maar weinig mensen deze standaardmaten hebben, is het logisch dat niet alle kleding precies goed zit.

Juist dan ga je naar een goede kleermaker, die jouw kledingstuk aanpast.

Of als je maten veranderd zijn, is je favoriete kledingstuk vaak ook aan te passen.

Maar ook een gaatje, een stiksel los of een ander gebruiksspoor, zijn vaak nog prima te repareren.

Op zoek naar een goede kleermaker?

Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken en een afspraak te maken.

Pin It on Pinterest