Wellicht denk je dan kan/mag ik bepaalde kleuren niet meer dragen.
Laat ik eerst uitleggen hoe een kleuranalyse werkt.
Je huid heeft een bepaalde doorschijn, bv. geel of roze. Dit wordt vertaald in warm of koel. Niet de handigste keus, want we horen liever dat we warm zijn. Ook in je ogen en haar zie je deze kenmerken terug. Daarnaast zijn er nog de kenmerken Licht (licht haar, huid, ogen) of Diep (donker haar, huid, ogen) en Gedempt (haar, huid ogen zien er uit alsof ze met een kwast wat vervaagd zijn) en Helder (opvallend)
Met behulp van kleurdoeken kijken we welke kenmerken en in welke volgorde van belangrijkheid jouw natuurlijke schoonheid naar voren komt.
Bij mij is dat Gedempt-Koel- Midden diep.
Als ik felle donkere kleding draag, haalt dit alle aandacht van mijn gezicht weg. Mijn huid is redelijk neutraal maar ik heb wat meer rode doorschijn en daardoor is koel voor mij beter.
Ik heb hier een kleurenkaart bij gemaakt. Door bewuster mijn kleding te kiezen er een samenhang in je kledingkast, waardoor je makkelijk kunt combineren. Door ook je accessoires: schoenen, tas, shawl bewuster te kiezen lijkt alles bij elkaar te kunnen zonder dat het saai wordt.
We kijken bij een kleuranalyse ook welke tint wit je het beste staat, eventueel naar haarkleuren en wat je mooist licht donker contrast en wat je mooiste kleurcontrast is.
Als je weet welke kleuren je goed staan, kun je verder kijken naar een kledingstuk. Is de pasvorm goed, past het bij jouw figuur en stijl.
Ook hoor ik vaak van mijn klanten terug dat ze niet verbaasd zijn over de uitkomst van hun mooiste kleuren, maar dat ze nu wel snappen waar ze op moeten letten en dat winkelen nu zoveel makkelijker is.
Straal door kleuren te kiezen die passen bij jouw natuurlijke kleuring.

Pin It on Pinterest

Share This
Scan de code