Ben je net als ik dol op kleding, of draag je alleen wat lekker zit?
Als je iemand voor het eerst ziet, krijg in een paar seconden een eerste indruk; man vrouw, groot klein, en daarna misschien zelfs onbewust; welke kleuren, welke stijl, enz.
Hoe fijn is het dan als die eerste indruk klopt met wie jij bent.
Dus niet wie je wilt zijn, maar wie je bent.

Stel je eens voor, een jonge vrouw, ietsje onzeker, net afgestudeerd, begint aan haar eerste baan als docent op een middelbare school. Om gezag te krijgen kiest ze voor een zwarte kokerrok, een witte blouse, en een donkerblauw colbertje. Een degelijke hak eronder, ze moet tenslotte veel staan.
Er is niets fout aan deze set, maar ze laat hiermee niet zien dat ze een positieve vrouw is met passie voor jongeren. En juist tieners prikken hier zo doorheen, omdat ze zelf op zoek zijn naar wie ze zijn.
Stel dat ze had gekozen voor een flessengroene jurk, met een okergeel jasje gecombineerd met enkellaarsjes, dan laat ze veel meer zien wie ze echt is, namelijk warm en vernieuwend.
Belangrijk is om te weten of te ontdekken hoe jij je persoonlijke stijl kunt laten zien.
Je uitstraling is de combinatie tussen je innerlijk en je uiterlijk.
Je persoonlijke stijl bestaat uit meerdere punten: Welke kleuren doen wat voor je? Hoe zijn de verhoudingen van je gezicht en je lichaam. Maar ook wat straal je uit, hoe is je houding en klopt je zelfbeeld? Kun je objectief naar jezelf kijken en zien hoe uniek jij bent?

Als je in de spiegel kijkt kun je dan zo opnoemen wat er niet klopt of niet mooi aan je is?
Het beeld dat je van jezelf hebt kan weleens anders zijn dan de werkelijkheid. Dit heeft te maken met het schoonheidsideaal, maar ook met ervaringen uit je jeugd of het voorbeeld dat je moeder je onbewust mee gaf. Of je spiegelt je aan mensen waar je tegenop kijkt.

Kijk nog eens in de spiegel en zoom eens in op je gezicht. Bekijk wat wel mooi is: lange wimpers, glans op je jukbenen, rechte tanden, mooie kleur ogen… Elke keer als je in de spiegel kijkt blijf je dit doen, na een poosje zal je ontdekken dat je positiever naar jezelf gaat kijken.

Met dit blog wil ik je laten zien hoe mooi je bent, je leren de keuzes te maken die bij jou passen en te genieten van al het moois om ons heen.

Pin It on Pinterest

Share This
Scan de code